2016

Nordiske forfattere i dialog om litteratur og udkant på Anholt Litteraturfestival 2016

Anholt Litteraturfestival blev afholdt for første gang i weekenden d.25-27. august 2016 med besøgende forfattere og kunstnere fra Grønland, Færøerne, Danmark, Sverige og Norge, deriblandt debutanter i 2014 Niviaq Korneliussen (GL) og Lea Løppenthin (DK) og debutant i 2015 og kommende forfatterskoleelev Rúni Weihe (FO).

Mens nogle af forfatterne havde mange bøger bag sig, eksempelvis Katrine Grünfeld (DK), Claus Handberg Christensen (DK) og Sara Gordan (SE), var Anholt Litteraturfestival 2016 også en festival med særligt fokus på unge forfattere med stærke stemmer, som vi tror, kommer til at definere nordisk litteratur i de kommende år.

Anholt Litteraturfestival har som fokus at vise, hvad nordisk litteratur er og kan i dag og styrke et nordisk forfattermiljø. Begge dele ved at sætte festivalen i spil i de særlige rammer som Anholt tilbyder for nærvær, ro og rum til dialog.

Festivalen blev afviklet med succes med gratis og åbne arrangementer og med deltagelse fra både lokale og tilrejsende. Dertil var der et skrivekursus med fuldt hold kursister hele ugen op til festivalen, undervist ved forfatterne Rasmus Nikolajsen og Julie Sten-Knudsen.

Deltagende forfattere i 2016 var Kaspar Colling Nielsen (DK), Lea Løppenthin (DK), Niviaq Korneliussen (GL), Claus Handberg Christensen (DK), Sara Gordan (SE), Rúni Weihe (FO), Rasmus Nikolajsen (DK), Julie Sten-Knudsen (DK), Stefan Sundström (SE), Æ (NO), Katrine Grünfeld (DK)

Anholt Litteraturfestival 2016 var støttet af Statens Kunstfond, Nordisk Kulturfond, Norddjurs Kommune, Fondet for dansk-svensk samarbejde og Dansk-svensk Kulturfond.

Programmet fra 2016 kan findes i pdf her: Program 2016

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements