Om festivalen

Det nordiske perspektiv

Anholt Litteraturfestival er et møde i Udkantsnorden, hvor ny dansk litteratur går i forbindelse med svensk, norsk, færøsk, grønlandsk, finsk og islandsk litteratur. Gennem litterære møder vil vi vise potentialet ved et kulturelt samarbejde på tværs af Kattegat og resten af Norden og vi vil  styrke et nordisk forfattermiljø ved at samle en række nordiske forfattere i en lille festival med en stærk fællesskabstanke.

Fællesskabet

Anholt Litteraturfestival er dialogsøgende, hjemlig og nærværende. Det er en begivenhed, der igennem fællesskabsorienterede aktiviteter og interaktion mellem forfatterne, de lokale og de tilrejsende, gør et blivende indtryk på alle involverede. Festivalen motiverer og engagerer lokalmiljøet både i planlægningen og afviklingen og den præsenterer events i Anholts helt særlige og mangfoldige rammer, der skaber samtaler og styrker fællesskaber på tværs af sprog og kultur. Under festivalen rejser vi rundt på øen som et samlet selskab – vi går, cykler eller kører måske med jagtvognen ud i gennem ørkenen. Vi sætter ud sammen om morgenen, fra forsamlingshuset, mod dagens oplevelser og har fællesspisninger om aftenen.

Den lokale forankring

Festivalens litterære program vil have intime oplæsninger i små rammer som sit omdrejningspunkt, hvor afstanden mellem oplæser og lytter formindskes og hvor også forfatterne bringes tættere sammen. Vi vil have både samtaler, oplæsninger, performance og skrivekursus. Tanken med alle aktiviteterne er at skabe den lokalt forankrede, gensidige kulturudveksling mellem forfattere, lokale og tilrejsende. Festivalen benytter sig også af så mange som muligt af de faciliteter, øen tilbyder, således at det bliver en dynamisk, omrejsende oplevelse, hvor vi finder os til rette flere forskellige steder; vi lader os indramme af naturens rum, kirkens rum, den gamle tjærehytte ved havnen, under det store træ i Krohaven eller i Anholt Fyrs dunkle kassemat. Vi spiser de fisk og skaldyr om aftenen, som fiskerne hev i land samme morgen og vi drikker en cocktail i vandkanten, lavet på Anholt Gin.

Vi håber, du har lyst til at være med!

Anholt Litteraturfestival 2018 afvikles fra torsdag d. 16. til og med søndag d. 19. August. Du kan læse mere om det praktiske her.

Advertisements