Program 2017

program2017_FINAL

Programmet kan downloades her som PDF

Læs mere om forfatterne:

Ida Börjel (SE)
Ida Börjel er født i 1975 i Lund, Sverige, og hun har en fil.kand. i litteraturvidenskab. Hun debuterede i 2004 med “Sond” og har siden da skrevet en række digtsamlinger. Den seneste hedder “Ma” (2014) og har vundet Gustaf Fröding-sällskapets lyrikpris.

Rasmus Nikolajsen (DK)
Rasmus Nikolajsen (DK) har udgivet både romaner, digtsamlinger og novellesamlinger, senest digtsamlingen Tilbage til unaturen på Borgen i 2016. Rasmus modtog i 2016 den nystiftede hæderspris fra Statens Kunstfond, Hanne Marie-prisen samt Kritikerprisen 2016. Han er cand. mag. i Litteraturvidenskab fra KU og underviste også i 2016 på Anholt Litteraturfestivals skrivekursus og vi er meget glade for at han har sagt ja til at gentage successen i år.

Kim Leine (DK)
Kim Leine (NO/DK) er født og opvokset i Norge og har siden over en periode på 15 år boet på Grønlands Østkyst og i Nuuk. Han debuterede som 46-årig i 2007 med romanen Kalak (Gyldendal). Han har siden vundet adskillige priser, bl.a. De Gyldne Laurbær og Nordisk Råds Litteraturpris, begge i 2013. Senest er han blevet nomineret til den internationalt anerkendte Dublin Literary Award for romanen Profeterne i Evighedsfjorden (2012, Gyldendal), der udkommer i 10 lande og er første del af en trilogi om Grønlands frihedskamp.

Katrine Grünfeld [DK]
Katrine Grünfeld (DK) debuterede i 2008 og har nu fire romaner bag sig. Sin fjerde roman, Stormskader, blev udgivet i 2015 på Gyldendal. Derudover er hun cand.mag. i psykologi og litteratur fra RUC i 1998.

Claus Handberg Christensen [DK]
Forfatter og musiker Claus Handberg Christensen (DK) debuterede i 2001 med digtsamlingen 320 pund, men er også musiker, fotograf og billedkunstner. Claus Handbergs seneste udgivelse siden 2012 (Du var usynlig – det var godt – du var der, Space Poetry) er digtsamlingen Vore mødre dør (Antipyrine) fra 2016, for hvilken han blev nomineret til Montana Prisen.

Morten Langeland (NO)
Morten Langeland (NO) bor i Bergen og har gået på Forfatterstudiet i Bø, Skrivekunstakademiet i Hordaland og har studeret litteraturvidenskab og idéhistorie ved Universitetet i Oslo. Morten Langeland har været en del af blogkollektivet Politikk Poetikk Praksis. Han debuterede med digtsamlingen ÆÆÅ i 2012 på Kolon Forlag og har senest udgivet Den egentlige kommunen (Flamme, 2015). Han vandt Stig Sæterbakkens mindepris i 2016.

Cia Rinne (DK/FIN/SE/DE)
Cia Rinne er født i Sverige og opvokset i Vesttyskland. Hun har derefter boet 13 år i sine forældres hjemland Finland før hun flyttede til Danmark i 2007. Cia Rinne arbejder med visuel poesi, konceptualisme, konkretisme og inkorporerer ofte mange forskellige sprog i sine værker. Hun er cand. Mag. i filosofi fra Helsinki, Athen og Frankfurt og arbejder også med dokumentariske projekter. Udgivelsen Zaroum fra 2001 er en samling af visuel og konkret poesi.

Siri Ranva Hjelm Jacobsen (FO)
Siri Ranva Hjelm Jacobsen (FO) udgav sin første roman, Ø, i 2016 (Lindhardt & Ringhof). Den blev shortlistet til Bogforums Debutantpris samme år. Siri Ranva Hjelm Jacobsen er cand. mag. i Litteraturvidenskab fra Københavns Universitet og er også publiceret i bl.a. tidsskriftet Hvedekorn foruden at hun skriver essays, debat og kritik i litteraturtidsskriftet Standart, magasinet Atlas og dagbladene Information og Politiken.

Ásta Fanney Sigurðardóttir (IS)
Ásta Fanney Sigurðardóttir (IS) er digter og performer, uddannet ved det islandske Kunstakademi. Hun er grundlægger af galleriet Kunstschlager for moderne kunst i Reykjavík og har som både visuel og performativ kunstner været til stede på festivaler, udstillinger og til oplæsninger rundt i Europa, herunder Venedig Biennalen. Ásta Fanney Sigurðardóttirs første digtsamling Herra Hjúkket blev udgivet af Partus i 2012.

Jessie Kleemann (GL)
Jessie Kleemann (GL) er født i det nordlige Grønland, hvor hun blev udlært som litografisk kunstner. Mellem 1978-79 studerede hun ved Tuukkaq teatret i Fjaltring i Nordjylland og mellem 1984-91 ledede hun Kunstskolen i Nuuk. Jessie Kleemann har opsat adskillige forestillinger og udstillinger og har selv performet og oplæst til en lang række nordiske og internationale udstillinger og litterære arrangementer og festivaler.

Signe Gjessing (DK)
Signe Gjessing (DK) er opvokset i Vesthimmerland tæt ved Limfjorden med fri adgang til en storslået natur. I hendes digte fornemmer man også den tætte relation til naturen – både i debuten fra 2014 “Ud i det u-løse” og i den efterfølgende “Blaffende rum nænnende alt” fra 2015. Signe er uddannet fra Forfatterskolen i 2014 i hvilket år hun også vandt Bodil og Jørgen Munch-Christensens Debutantpris. Hun er aktuel med digtsamlingen “Ideale begivenheder” der udkom tidligere i år.

Niels Henning Falk Jensby (DK)
Niels Henning Falk Jensby (DK) debuterede med romanen “Techno” i 2016, hvor et mandligt, homoseksuelt jeg bevæger sig rundt i Københavns eksperimenterende miljøer. Debuten blev belønnet med BogForums debutantpris. Niels Henning tog afgang fra Forfatterskolen i 2015 og studerer nu Dansk ved Københavns Universitet.

Tone Schunnesson (SE)
Tone Schunnesson (SE) er en helt ny stemme i det nordiske forfattermiljø. Hun debuterede i september 2016 med romanen “Tripprapporter”, som senere blev nomineret til Borås Tidnings debutantpris 2017. Tone har studeret ved både Biskops Arnös författarskola og Södertörns högskola.